Microsoft обяви нова глобална инициатива в партньорство с LinkedIn, с която

...
Microsoft обяви нова глобална инициатива в партньорство с LinkedIn, с която
Коментари Харесай

Microsoft и LinkedIn ще обучат 25 милиона души на дигитални умения

Microsoft разгласи нова световна самодейност в партньорство с LinkedIn, с която си слага за цел да увеличи цифровата подготовка на 25 милиона души по света до края на годината. Мащабната обучителна стратегия на компанията е в отговор на корона рецесията и провокираните от нея съществени стопански разтърсвания, в това число и внезапно повишение на безработицата на всички места по света.  

Инициативата е в детайли писана в формалния блог на Microsoft и включва незабавни стъпки в помощ на хората, които желаят да се преквалифицират и да придобият ннеобходимите им цифрови умения, тъй че още веднъж да влязат сполучливо на пазара на труда. В програмата ще бъдат ангажирани всички звена на софтуерната компания, комбинирайки в допълнение нейни съществуващи и нови запаси, както и такива от LinkedIn и GitHub. Тя включва:
Използване на данни за идентифициране на най-търсените работни позиции и уменията, нужни за заемането им.Безплатен достъп до обучителни материали и наличие, които да оказват помощ на хората да развият тези умения.  Придобиване на документи на ниски цени и достъп до безвъзмездни принадлежности за търсене на работа, които ще оказват помощ на хората да бъдат наети, откакто усвоят нужните умения и бъдат сертифицирани.
Хората, които могат да потвърдят, че работното им място е било наранено от пандемията, ще се възползват от обилни понижения за прекосяване на обучителната стратегия, излиза наяве от формалното известие в блога на компанията.
Попълването на данни в професионалната мрежа ЛинкдИн пък е нужно, с цел да се помогне на държавните управления и огромните организации да придобият по-пълна визия за нужните умения и пълномощия, които ще са в основата на построяването на по-добър трудов пазар.
Данните към този момент разрешиха на Майкрософт да разпознава 10 доста търсени от няколко години специалности, за които са нужни умения, които могат да бъдат добити онлайн като разработчик на програмен продукт, търговски представител, началник на план, експерт осведомителни технологии, експерт по цифров маркетинг, анализатор на данни, финансов анализатор, графичен дизайнер, показва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. През идните пет години ще бъдат основани 149 милиона работни места, свързани с технологиите, от които 98 милиона в създаването на софтуери, предвижда Майкросфт
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР